CÉL: A TANA TÓ

Célom eljutni a Nílus mentén Alexandriától az Etióp Magasföldön található Tana tóig, a Kék Nílus forrásáig.Visszafele egy kis kerülővel el akarok jutni Swid ugandai városkába, ahol ered a Viktória Nílus és a Burundi területén eredő hivatalos vízrajzi Nílus forráshoz.
Tervezett útvonal: Alexandria - Kairó - Luxor - Assuan - Wadi Halfa - Atbara - Khartoum - Wad Madani - Kukuru - Tissisat - Bahir Dar - Addis Abeba - Asmara - Djibouti - Mogadishu - Swid - Kampala - Goma - Bujumbura - Rutovu - Goma - Kampala - Gulu - Juba - Khartoum - Wadi Halfa - Kairó
Becsült távolság: menetirány - 15250 km /jövet - 12000 km
(Kairóig)

Karda Zoltán




"Aki ivott a Nílus vizéből, az visszakívánkozik hozzá,
mert szomját nem oltja semmiféle más föld vize."

- Mika Waltari: Szinuhe

Vonal

2010. november 14., vasárnap

I.Szakasz - Kairó - Alexandria - Kairó - Luxor - Assuán - Abu Simbel - Wadi Halfa

A cél, minél hamarabb végigmenni az egyiptomi szakaszon, tekintettel arra, hogy visszafelé lesz idő és lehetőség végignézni azt amit kell ezen a szakaszon. Kairóból direkt felvitetem magam Amr-al Alexandriába. Alexandriában, tudván azt, hogy ide már nem térek vissza ezen utam alkalmával megpróbálom másfél nap alatt bejárni a várost. Gondolom lesz lehetőségem megnézni a Phares szigetet, a hajdani római amfiteátrumot és a bizánci épületeket valamint a mameluk szultánok által épített mecseteket. A programba beiktattam egy fürdést is, tekintettel arra, hogy nem igen lesz alkalmam négyezer kilométeren át fürödni.Alexandriából visszavitetem magam Kairóba és egy éjszakai vonattal leutazok Assuánig. Oda mindenképpen úgy kell megérkezni, hogy a hétfői Assuán - Wadi Halfa hajót,az egyetlen lehetőséget, hogy eljussak a szudáni határra - valahogy elérjem.Ezen a szakaszon az egyetlen kérdés az, hogy hány órát késik a vonat. Valahogy jó volna odaérni reggelre -délre Assuánba, mivel szeretném megnézni pár óra alatt az angol botanikus kertet (magokat gyűjteni és fotózni). Útvonal hossza: 1312 km. Becsült útvonal időtartama 3 nap (Alexandriával együtt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése