CÉL: A TANA TÓ

Célom eljutni a Nílus mentén Alexandriától az Etióp Magasföldön található Tana tóig, a Kék Nílus forrásáig.Visszafele egy kis kerülővel el akarok jutni Swid ugandai városkába, ahol ered a Viktória Nílus és a Burundi területén eredő hivatalos vízrajzi Nílus forráshoz.
Tervezett útvonal: Alexandria - Kairó - Luxor - Assuan - Wadi Halfa - Atbara - Khartoum - Wad Madani - Kukuru - Tissisat - Bahir Dar - Addis Abeba - Asmara - Djibouti - Mogadishu - Swid - Kampala - Goma - Bujumbura - Rutovu - Goma - Kampala - Gulu - Juba - Khartoum - Wadi Halfa - Kairó
Becsült távolság: menetirány - 15250 km /jövet - 12000 km
(Kairóig)

Karda Zoltán




"Aki ivott a Nílus vizéből, az visszakívánkozik hozzá,
mert szomját nem oltja semmiféle más föld vize."

- Mika Waltari: Szinuhe

Vonal

2010. november 18., csütörtök

V SZAKASZ: Boorama - Hargeysa - Garoowe - Mogadishu - Shilaboo - Addis Abeba (Mogadishu - Liboi - Nairobi - Swid)

SZOMÁLIA - ETIÓPIA vagy SZOMÁLIA - KENYA - UGANDA

Talán a leghosszabb szakasz. Megtétele függ az adott térség harci helyzetétől és attól, hogy mennyire tudnak az ottani levelezőtársak segíteni. A teljes szakasz becsült hossza 2000 km. Nem kizárt az se, hogy Szomáliát Kenya irányába kell majd elhagyni, úgyhogy ennek érdekébe Mogadishuban egy szép oroszlános vízumot kell szerezzek.Ezen az útvonalon nem tévedhetek és nem térhetek le az útról, mivel itt ebben az országban klánok harcolnak a hatalomért, és nincs központi kormány. Az öt nap amit Szomáliára szántam lehet nem lesz elég, de mindenképpen meg szeretném nézni Mogadishu olasz városrészét és a Jubba mocsárvilágot valamint az régészeti múzeumot Mogadishuban (ha még megvan az épülete).Amennyiben Kenya irányába kell elhagyjam az országot, akkor a teljes útvonalam pontosan 4500 km-el lesz hosszabb, de akkor a Fehér Nílus völgyén jutok vissza Szudánba és a teljes útvonal módosul, vagyis a repülőjegyet el kell toljam újabb két héttel.Ez lenne az ideális, mert akkor egy kalap alatt a két Nílus völgyét végigjárom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése