CÉL: A TANA TÓ

Célom eljutni a Nílus mentén Alexandriától az Etióp Magasföldön található Tana tóig, a Kék Nílus forrásáig.Visszafele egy kis kerülővel el akarok jutni Swid ugandai városkába, ahol ered a Viktória Nílus és a Burundi területén eredő hivatalos vízrajzi Nílus forráshoz.
Tervezett útvonal: Alexandria - Kairó - Luxor - Assuan - Wadi Halfa - Atbara - Khartoum - Wad Madani - Kukuru - Tissisat - Bahir Dar - Addis Abeba - Asmara - Djibouti - Mogadishu - Swid - Kampala - Goma - Bujumbura - Rutovu - Goma - Kampala - Gulu - Juba - Khartoum - Wadi Halfa - Kairó
Becsült távolság: menetirány - 15250 km /jövet - 12000 km
(Kairóig)

Karda Zoltán




"Aki ivott a Nílus vizéből, az visszakívánkozik hozzá,
mert szomját nem oltja semmiféle más föld vize."

- Mika Waltari: Szinuhe

Vonal

2010. november 27., szombat

VI SZAKASZ: Addis Abeba - Azezo - Meterna - Al Khartoum - Wadi Halfa vagy Swid - Kampala - Gulu - Juba

ETIÓPIA - SZUDÁN VAGY UGANDA - SZUDÁN

A két lehetőség közül a kevésbé veszélyesnek talán az ugandai szakasz tűnik. Tekintettel arra, hogy az etióp-szudáni határzónában nem szivesen szeretnék megfordulni kétszet. Ezt arra alapozom, hogy információim szerint általában visszafelé, vagyis Szudán irányába "várják az embert" nem túl barátságos arcok. Ami az ugandai szakaszt illeti, ennek a kiindulási pontja a Fehér Nílus forrása és Juba, vagyis Egyenlítői Tartomány székhelye a végcél. Itt az egyetlen veszélyforrás az állandó fegyveres határ-konfliktus, vagyis nappal kell utazni végig. Goluban 1 maximum 2 nap tölthető el, addig amíg valaki ki nem találja, hogy jó volna a fehér embert elrabolni. A szudáni határról nem sok hiteles információ van,levelezőtársak szerint nem mindig van nyitva. Mégse kellene hazafele Kongó felé kerülni egy 3-5000 kilométert. Cél: eljutni legalább Jubáig, vagyis Szudán földjére lépni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése