CÉL: A TANA TÓ

Célom eljutni a Nílus mentén Alexandriától az Etióp Magasföldön található Tana tóig, a Kék Nílus forrásáig.Visszafele egy kis kerülővel el akarok jutni Swid ugandai városkába, ahol ered a Viktória Nílus és a Burundi területén eredő hivatalos vízrajzi Nílus forráshoz.
Tervezett útvonal: Alexandria - Kairó - Luxor - Assuan - Wadi Halfa - Atbara - Khartoum - Wad Madani - Kukuru - Tissisat - Bahir Dar - Addis Abeba - Asmara - Djibouti - Mogadishu - Swid - Kampala - Goma - Bujumbura - Rutovu - Goma - Kampala - Gulu - Juba - Khartoum - Wadi Halfa - Kairó
Becsült távolság: menetirány - 15250 km /jövet - 12000 km
(Kairóig)

Karda Zoltán




"Aki ivott a Nílus vizéből, az visszakívánkozik hozzá,
mert szomját nem oltja semmiféle más föld vize."

- Mika Waltari: Szinuhe

Vonal

2011. április 27., szerda

Csomagtervezés

Sokat tűnődtem, hogy mit is vigyek a közel másfél hónapos útra.Gondolkodtam azon, hogy milyen is lehet kerekes bőrönddel meglátogatni a Nílus forrását. Milyen is lehet bérelt autóval a reptérről direkt a forráshoz autózni és kipp kopp máris megvan a híres fotó: EMBER A NILUS FORRÁSÁNÁL. Milyen is lehet öt csillagos szállodában lakni és kortyolgatni a Teleki vulkán tövében a szolgálók által felém nyújtott üdítőket, miközben dobálja az ember a fegyveres őrségnek és a dzsippes fehér nyakkendős boynak a papír egy dollárosokat...ÁÁÁ, nem nekem találták ki az olyan utakat. Mert az se kaland se élmény.Inkább maradok a Világlátta hátizsákommal és a maximum három kilóval. Vagyis a jól bevált naturista gyógyszerek: 1 kiló fokhagyma, 1/2 liter unicumos-szeszes-propolisz. Persze ide már kötelező lesz magammal vinnem 1 doboz szén tablettát, 1 adag kígyószérumot és egy zseb kinin tablettát (amit ismét nem fogok bevenni mert hányok tőle mint kutya Murányból).Ja, és az elengedhetetlen 1 rend fekete színű fehérnemű és 1 tartalék ing. Magammal viszem a kaftánom és a palesztin kendőm. Bolhák és egyéb állatfajták ellen viszek egy vékony selyemzsákot, amely nélkül a helyiek szerint néhány országban a térségben megeszik az embert a bolhák és a lapostetvek éjjel. A csomag tartalmazni fogja a naplómat és a fotógépem (ami nagy objektívvel együtt vagy 1 kiló). Igy összesen a csomag lesz vagy három kiló. Szerintem elbírom.Inkább mintha nagy kerekes bőrönddel utaznék. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése