CÉL: A TANA TÓ

Célom eljutni a Nílus mentén Alexandriától az Etióp Magasföldön található Tana tóig, a Kék Nílus forrásáig.Visszafele egy kis kerülővel el akarok jutni Swid ugandai városkába, ahol ered a Viktória Nílus és a Burundi területén eredő hivatalos vízrajzi Nílus forráshoz.
Tervezett útvonal: Alexandria - Kairó - Luxor - Assuan - Wadi Halfa - Atbara - Khartoum - Wad Madani - Kukuru - Tissisat - Bahir Dar - Addis Abeba - Asmara - Djibouti - Mogadishu - Swid - Kampala - Goma - Bujumbura - Rutovu - Goma - Kampala - Gulu - Juba - Khartoum - Wadi Halfa - Kairó
Becsült távolság: menetirány - 15250 km /jövet - 12000 km
(Kairóig)

Karda Zoltán




"Aki ivott a Nílus vizéből, az visszakívánkozik hozzá,
mert szomját nem oltja semmiféle más föld vize."

- Mika Waltari: Szinuhe

Vonal

2011. április 28., csütörtök

Oltás mizéria 2

Ismét szúrnak mint a darazsak.Mármint nem a darazsak szúrnak vagy a csiki bicskás legények (Bodegabútor Szilárd, nem rád gondolok itt csiki testvérem), hanem az orvosok. Mintha egy rémálom tért volna vissza. India visszakacsintgat. Vagyis újabb 11 (tizenegy) oltást kell belém döfjenek. Az elsőt ma beadták és még mosolygott is az orvosnő amikor eltorzult képemet látta.Tudom, hogy létfontosságú az oltások beadatása, de fél évvel ezelőtt ugyanezt a tortúrát kellett elviselnem. Akkor nem gondoltam, hogy majd minden oltásból repetát kapok fél éven belül. Sokak szerint a gyógyszerbiznisz attól jövedelmező, hogy az oltásokat rövid távú védelemre tervezik. Egyetértek azzal, hogy a gyógyszergyárak meg kell éljenek. De előre félek a három napos láztól amellyel jár a hepa A,B kombinált oltás vagy attól, hogy a fürdőkádba fél órát fog tartani a leülés és fél órát a kimászás a tetanusz oltás után... három napig. No meg attól, hogy az étvágyam hamarabb elutazik Afrikába a sok oltás miatt.Teleki Samu gróf nem kapott semmilyen oltást, mégis kibirta az akkori viszonyok között a nagy Kelet Afrikai utazását. Gyengült volna az emberiség türőképessége? Vagy csak a gyógyszeripart támogatjuk akarva akaratlanul?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése